Mazars flagship conference – set for change: tax transparency, a way towards sustainability

Mazars flagship conference – set for change: tax transparency, a way towards sustainability

fre 12 nov 2021

Under de första två veckorna i november har vi kunnat lyssna, följa och delta i samtalen i Mazars flagship conference. I årets skattekonferens har fokus legat på transparens, risker och reglering, men framförallt möjligheter inom området för hållbarhet och skatt.

Konferensen inleds av Maud Gaudry, Global Co-Head of sustainability på Mazars, som gav sin syn på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Pressen på företag ökar vad gäller hållbarhetsreglering, inte bara för större företag som faktiskt träffas av de tvingande regler som finns, utan även såväl uppströms som nedströms i värdekedjan där mindre företag tvingas anpassa sig på grund av regler som gäller partnerföretag eller kunder. Det har blivit norm att inkludera hållbarhetsarbete i sin organisation, oavsett storlek på företaget och oavsett vilken verksamhet som bedrivs. 

Paul Tang, medlem i EU-parlamentet, pratade om den politiska förändring vi sett på skatteområdet bara de senaste åren vad gäller hållbarhet – reglering, direktiv, krav från banker med mera som i viss mån kommit som en effekt av de senaste årens stora skatteskandaler.

Senare under veckan diskuterades hur skatt kan bli en möjlighet istället för att endast vara en operationell kostnad, genom devisen att skatt är en investering. Vi har tidigare skrivit om hur ett företag kan arbeta med hållbarhet inom skatteområdet HÄR . Det handlar inte om att betala mer skatt än nödvändigt utan att betala rätt skatt på rätt plats och att arbeta med en hållbar skattestrategi och skattepolicy.

Vill du veta mer om hur ditt företag kan arbeta proaktivt med hållbar skatt eller identifiera de risker som finns i din verksamhet, kontakta gärna Mazars så hjälper vi dig.

Konferensen spelades in och finns att lyssna på HÄR. Håll även utkik på bloggen efter nästa inlägg om hållbarhet i vilket vi kommer att beskriva de tvingande regler som gäller för större företag.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *